Hoppträning 31/1 - 2011

Det har blivit riktigt dåligt med uppdatering senaste dagen. Magic har dock gått riktigt bra, igår (söndag) blev det en liten uteritt med Fanny i klassen, skrittade slottet och travade sedan lite på vägen hem. Magig gick super bra, travade på fint och lugnt.

Idag blev det hoppträning för peppe som vanligt på måndagar. Han var riktigt fin på framridningen i båda varven. Höger galoppen var jätte fin och han var riktigt fin och mjuk. Såå glad blev jag. Hoppningen gick också helt okej, kom dock lite fel många gånger, men rätt svårt eftersom han e såpass grön fortfarande och inte har hoppat så mycket. Sista hindret (oxer) låg på ca 100-110cm.

Hoppade jätte bra på alla hinder idag, rev dock oxern en gång men ingen jag hämnger upp mig på. Hoppade hinder på en linje idag och han blev riktigt pigg där och stark så sista räcket med kofläckar på blev det vingligt & han hoppade som fan så höll på att bli hoppade ur sadeln men satt kvar. Hoppade sedan mycket bättre 3:dje gången. 

När jag kom till stallet hade han dock fått lite skador min lilla stackare. Flera hästar som blivit skadade/ fått sår och saker idag. Dåligt. Han hade trampat sig lite på v.fram men han var lite lika tjock i det som igår, så hade han att skärsår på över läppen på väster sidan, precis där snokremmen ligger & sedan lite ovanför hans närborre. Lillkillen, på trampet på v.fram blev det att tvätta och fixa sedan på med lite blå spray & där han e lite tjock efter de lilla brodd såret la vi ett jodopax bandage. På mulen tvättade vi med & duttade sedan med första hjälpen spray. Bekbenen tvättade jag som vanligt. Lill killen, nu blir det sjukhage för honom några dagar. Och så måste jag hålla riktig koll på såret på mulen eftersom de är rätt djupt.

Nu kommer lite eftertraktade bilder :)

Söt i hagen, i söndags!

Här ser det i alla fall ut som att han har lite nacke, önska kan man alltid! ;)

Innan uteritten i söndags, dock syns inte solen så mycket.

bebiiis <3

Påväg hem från uteritten i söndags! <3

Jag idag innan lektion :)


Efter vi sprayat blåspray på de lilla nya såret & lagt joddbandage.

Han mule efter vi gjort iordning den, översta "såret" baddade vi med
blåspray & de andra med baddade vi med första hjälpen spray!

Dagens Ridpass | | Kommentera |
Upp